HTML

IRNI

Szabadságról

Friss topikok

Linkblog

Pedagógus portfólió margójára.

2014.02.24. 13:08 Huck

Pedagógus portfólió margójára.

Tragédia. Hozzáértő és laikus számára is jól látható tragédia, amit a Hoffman Rózsa nevével fémjelzett FIDESZ-KDNP oktatásügyben művel. A gyerekeinket, a jövendőnket teszi tönkre, silányítja el, olyan módszerrel, amivel megaláz, eltipor egy gondolkodni, érezni képes réteget. Mert a pedagógus (az igazi tanár) kiváló ember, tud gondolkodni és emellett csupa szív, aki a gyerekek fiatalok között érzi jól magát, azok szeretetében. Igen, legyinthettek erre fáradt kollégák, mégis ez motiválja a tanárt, nem a nemzedékek óta szégyenletesen alacsony fizetése.
Tragédia, hogy a Pedagógus szakszervezet és vezetői egyszerűen nem állnak ki ez ellen a puccs ellen, amit a magyar oktatás, a magyar tanárok, és diákok ellen elkövetnek.

Nekünk civileknek kell felemelnünk a hangunk!

És miközben a neten terjedő kiáltványok, utcai tüntetések, civil tiltakozások képe - és valljuk be - kesernyés íze jár át arra gondolok, hogy hogyan történhet ez meg?
Hogyan történhet meg, hogy egy szakszervezeti vezető, aki lepaktál a hatalommal - a helyén marad? Egy ámokfutó államtitkár, vagy képviselő nem visszahívható?
Hogyan lehet az, hogy a korrupt, hazug, önös érdekeiket hajszoló politikusok rendre a helyükön maradnak? Ausztriában, ha egy ügyvezető igazgató csődbe visz egy céget, tíz évig nem lehet ügyvezető...
Azt gondolom, hogy alapvető gondunk a demokratikus intézmények állapotával van. Alapos megújulásra van szükség! Nem csak azért, mert Orbán amit lehetett lenyesett a demokratikus intézmény rendszerünkről. Egy Orbán - bonsai-á nyomorította, ami csak kirakatba való, de gyümölcs helyet, legfeljebb bogyókat terem...

Akkor hajrá!

Itt a második pont

Demokratikus szabadságot biztosító rendszerek kiépítése, szélesítése:
(Pl. képviselők visszahívhatósága, képviselői mandátumtól való időleges, vagy végleges eltiltása. Szavazásra jogosult életkor csökkentése. Gyermeket nevelők szavazatának súlyozása. Független a szakmai szervezetek, bíróság, ügyészség, sajtó. Parlamenttől, pártoktól független köztársasági elnök, ésszerű törvényalkotói kontroll lehetőséggel. Az alkotmánybíróság jogkörének helyreállítása. Stratégiai döntésekben a szakmai szervezetek bevonása a döntésbe. Önkormányzati funkciók szélesítése, a hatalom decentralizálása. Szólás és sajtó szabadság, vallásszabadság. )

És még!?

Mi akadályoz meg minket ebben? Nem csak a jelenlegi rendszer kötöttségei, pl. nehezen leváltható alkalmatlan szakszervezeti vezetők, hanem a mi félrenézésünk is. Amikor pedagógusoknál példálózva - a gyenge, kiégett, motiválatlan tanárok évtizedekig a pályán maradhatnak, mert a szülők reklamációjával szemben összezár a szakma. Mert az igazgató teljhatalmú egy iskolában, és aki nem a csókosa, lehet bármilyen jó tanár, előbb repül, ha a csókos kollégája alkalmatlanságát szóvá teszi. De ugye mondhatnám orvosokkal, ügyvédekkel, autószerelőkkel, bankárokkal szociális munkásokkal. A sok becsületes tisztességes, lelkes ember között ott van és megkeseríti a világot a férgese.
Itt is belülről kell megújulnunk.... legyünk jók gyerekek!

Nagy ölelés

Várom a gondolataitokat !
Osszátok és szeressétek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irni.blog.hu/api/trackback/id/tr195830668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása